- Domů
-
Škola
- Informace o škole
- Vedení školy
- Zaměstnanci
- Třídy
- Prostory školy
- Poradenské pracoviště, správce počítačové sítě, správce systému Bakaláři
- Jídelna
- Spolek rodičů a přátel MOZA
- Školská rada
- Historie školy
- Informace o zpracování osobních údajů
- Zaměstnání
- Botanická zahrada
- Školní statek
- Semináře pro veřejnost
- Studium
- Aktuality
- Fotogalerie
- Office 365
- Úvodní stránka
- Přehled článků
- SZESRAK - ROZTRIDIT
- Studium
- Listopadová zabijačka s 3. CH
Listopadová zabijačka s 3. CH

V rámci odborné praxe se studenti 3. CH zúčastnili zabijačky.
Dne 29.11.2023 se opět po roce na školním statku Bulovna uskutečnila staročeská zabijačka. V rámci odborné praxe se akce zúčastnili studenti 3. CH Střední zemědělské školy v Rakovníku, aby nejenom viděli zabijačkovou výrobu, ale sami se aktivně podíleli na přípravě lahodných masných pokrmů a také zažili to, co kdysi bývalo běžnou součástí života na vesnici.
Pod vedením a odborným dohledem Mgr. Bc. Jaroslava Hlaváčka, Ing. Jany Urbanové, Ing. Jiřího Odvárky a Ing. Tomáše Morovjana si tak studenti mohli vyzkoušet paření prasete, odváření ovaru, krájení masa na tlačenku a guláš, špejlování jitrnic a jelit, zaváření zabijačkové polévky a dalších zabijačkových dobrot. Při bourání a zpracování masa si přítomní mohli zopakovat a upevnit své vědomosti z anatomie, vidět uložení orgánů, svalů, šlach a kostí prasete. Celá akce byla provázená velmi příjemnou atmosférou a skvělou spoluprací studentů s pedagogy. Na vyrobených produktech si pochutnali nejen všichni zúčastnění, ale druhý den i zaměstnanci školního statku.
Podporují nás
Nastavení souborů cookies